Cesta za úspěchem a štěstím? Vše začíná výstupem z komfortní zóny

Výstupem z komfortní zóny se osvobozujeme od strachu. Od pocitu, že něco nemůžeme nebo nedokážeme. A postupně dosahujeme absolutně čehokoli, co skutečně chceme.

Začíná tím cesta za svobodou. Cesta za zdravím. Za bohatstvím. Za životním naplněním. Cesta k harmonickým vztahům, k vysněné postavě. Cesta k něčemu novému a lepšímu.

Často se lidi cítí limitovaní, omezovaní. Tyto limity jsou někdy skutečné, ale většinou vůbec ne. Většinou jsou jen v naší hlavě. Vznikly na základě špatných zkušeností z minulosti nebo prostě jen blokama z toho, že nám někdy někdo něco řekl. Jsou zakořeněné v našem podvědomí a mysl nám je komunikuje tím, že začneme mít strach, když se přiblížíme k jejich překonání.

Zažili jste někdy, že jste něco chtěli? Už už jste k tomu měli nakročeno, ale najednou jste dostali strach. Co když to nedokážu? Co si o mně budou myslet? To radši budu mlčet, tím nic nezkazím. Lepší smrádek, ale teplíčko, radši nebudu moc experimentovat…

Většina z nás to má na denním pořádku. Pro někoho je velká výzva i zvednut telefon a zavolat opraváře (já si dřív psala osnovu toho, co mu řeknu a půl hodiny jsem se připravovala!)
Jak se nám životem nabalují nové a nové strachy, tak svůj svět zmenšujeme a žijeme jen v tom, coje bezpečné a pohodlné. Nakonec se vycentrujeme v nějaké své komfortní zóničce, vzdáme se většiny snů a jsme napůl nešťastní. Ale zvykneme si na to. Přece ten smrádek, ale teplíčko, že.

Pokud ale čtete tenhle článek, nejspíš jste z těch, kterým tohle už nestačí. Chcete být skutečně šťastní, sami sebou v plné parádě a žít naplněný život.

Jak tedy na to?

Až příště zjistíte, že něco chcete, ale máte strach pro to skutečně něco udělat tak se prostě hecněte. Jděte naschvál strachu naproti. Klidně ze začátku u něčeho menšího, z čeho nemáte úplně paniku, ale jen nepříjemný pocit. Řekněte si „tak, tohle je ta moje chvíle.“ A pro tentokrát do toho skutečně jděte. Vyhecujte se. Nadechněte se. A jděte do toho. Vyzkoušejte novou činnost. Oslovte tu dívku v tramvaji. Řekněte šéfovi o vyšší plat. Řekněte v konfliktu, co si skutečně myslíte. Skončete v té otravné práci. Nebo pro začátek jen vezměte mobil a někomu zavolejte, pokud z toho býváte nervózní jako dřív já.

Bude následovat příval euforie, hormonu dopaminu a pocitu štěstí, že jste to dokázali. Fakt. Tuhle chvíli si vychutnejte a klidně i oslavte. Určitě zjistíte, že to ve skutečnosti nebylo tak hororové jako ve vašich myšlenkách. A možná vás to i začne bavit. A budete se těšit, až vystoupíte z komfortní zóny zase příště.

Příště se nejspíš bude strach opakovat. Ale! Všimnete si, že už je menší. A jde překonat snáz. A příště ještě snáz. A pak ještě snáz. Až nakonec budete všechno zvládat levou zadní. Budete cítit tu úžasnou svobodu, protože budete vědět, že už zvládnete prostě všechno.

Výstupem z komfortní zóny boříme bariéry a rozšiřujeme svůj svět. Já jsem díky tomuhle přístupu došla od ušlápnuté chudinky bez sebevědomí k silné ženě, která je skutečně šťastná.

Tak co, jdete do toho se mnou? Co bude váš příští výstup z komfortní zóny? Napište mi to do komentářů.

S láskou
Káťa

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.